Radionice SWG i FAO PDF Štampa El. pošta

Predstavnici Caritasa Šapca na još jednom skupu čiji je cilj unapređenje svesti o održivom razvoju, saradnji i povezivanju regiona. Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoptivredu (FAO) organizovala je trodnevnu radionicu „Podrska integralnom ekonomskom razvoju kroz odrzivo korišćenje prirodnih resursa i zelenih lanaca vrednosti“ u Banji Koviljači.

Radionici su prisustvovali Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca i Milka Simić, rukovodilac Servisa za pranje i hemijsko čišćenje „Elio“. Ova radionica imala je za cilj povećanje svesti i znanja o održivom korišćenju prirodnih resursa, zelenih lanaca vrednosti, zajedničku promociju, kreiranje poslovnih partnerstava kao i stvaranje i održavanje imidža proizvoda i usluga u prekograničnim regionima.

Skup u Banji Koviljači bio je prilika za razmenu iskustava, kao i definisanje predloga projekata za potencijalne buduće zajedničke projekte. Radionicu su vodili SWG i FAO međunarodni konsultanti, a bila je namenjena učesnicima iz prekograničnih regiona Drina-Tara i Drina-Sava.