DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Razumevanje vraća samopoštovanje PDF Štampa El. pošta

Dolazi Vaskrs, a u prazničnim danima darujemo jedni drugima poklone.... A, pre svih, najvredniji dar koji možemo dati su naša pažnja i razumevanje. Priča naše Jelene Bulatović može da nas pokrene na razmišljanje i motiviše da poklonimo najvrednije...

- Kada ni sama nisam verovala da ponovo mogu biti stara Jelena, pojavila se nada u znaku Caritasa i Dnevnog boravka "Sv. Sofija" - kaže Jelena Bulatović, korisnica kojoj je, posle dve godine, zahvaljujući integraciji kroz sistem naših usluga, vraćena poslovna sposobnost, a sa njom i samopoštovanje i samopouzdanje.

 

- Po dolasku u Dnevni boravak „SV. Sofija“ bila sam u jako lošem psihofizičkom stanju. Usled toga oduzeto mi je dete, koje je pripalo ocu i za mene su tada nastale muke. Oduzeta mi je poslovna sposobnost, što je značilo materijalnu zavisnost od drugih. Kada ni sama nisam verovala da ikada mogu biti stara Jelena, pojavila se nada u znaku Caritasa i Dnevnog boravka „Sv.Sofija“. Stalnim dolascima i radom osoblja javila mi se volja za promenom i nakon perioda od dve godine, sada sam osoba koja sam pre bila, sigurna, sposobna, što je procenila i komisija vrativši mi poslovnu sposobnost u potpunosti. Sada sam spremna da idem dalje i da se ne vratim u stanje od pre, koje je sada samo ružan san.

 

Kako provodite vreme u Dnevnom boravku Caritasa?

- Učestvujem u raznim aktivnostima, a trenutno je najzanimljivija priprema čestitki za predstojeći Uskrs i rad na poljoprivrednim imanjima. Vreme provodim i družeći se sa ostalim korisnicima, kroz razgovor i podršku koju jedni drugima pružamo. Aktivnosti na imanju i u boravku su povoljno uticale na mene, jer kada radim i kada sam u društvu ja se osećam korisno i bude mi drago kada se naš trud vidi i isplati. Kada naše proizvode izlažemo na sajmovima i kada su ljudi zainteresovani za to što radimo, tada mi je najdraže i ponosna sam.

Kakav je osećaj kada ste radno angažovani, kada ste radili na imanjima ili u Servisu za pranje?

- Radnim angažovanjem dobijam i materijalnu sigurnost i podsticaj, što utiče na mene i moje samopouzdanje jer znam da se trud i rad sve ovo vreme isplatio, da mogu sutra da naučeno iskoristim i zaposlim se. Poverenje se vratilo, jer mi je Dnevni boravak pružio podršku kada mi je bila najpotrebnija, a samim tim se vratila i vera u ljude i sebe da mogu i moram da se borim.

Šta je najveći problem, a šta najveća želja?

- Najveći problem mi je udaljenost od ćerke. Ona ima tri godine i pripala je ocu, koji živi u Jagodini. Problem je što ne mogu često da je viđam, jer trenutna finansijska situacija to ne dozvoljava. Nadam se promeni i da će, kada ona poraste, stvari biti drugačije. Ćerka mi je motiv koji mi daje snagu i volju da ne pokleknem. Najveća želja mi je da ponovo budem sa ćerkom, da živimo skupa i učestvujem u njenom odrastanju. Želja mi je da nađem i posao i da imam svoju platu, da mogu da gajim dete. Zato sam se i trudila da pokažem da sam sposobna i da mi se vrati poslovna sposobnost, što sam na kraju uspela. Sada mogu da budem samostalna žena i nadam se da ću u tome i uspeti.