Počeo projekat Smart Start PDF Štampa El. pošta

Smart Start je regionalni projekat, finansiran od strane Evropske unije. Prvoj radionici u okviru ovog projekta prisutvovao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

Projekat se sprovodi u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, korisnicama IPA programa, a void ga Centar za promociju civilnog društva (CPCD), zajedno sa partnerima: Centar za istraživanje i kreiranje politika (Makedonija), Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (Crna Gora), Centar za razvoj neprofitnog sektora (Srbija) i YADA Fondacija (Turska), uz podršku CEDRA HR (Hrvatska).

Cilj projekta Smart Start je pomoć u stvaranju uslova za društveno/socijalno preduzetništvo organizacija civilnog društva (OCD) i unapređenje njihove održivosti, finansijske sposobnosti i društvenog uticaja u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, CrnojGori, Srbiji i Turskoj.