Razmena iskustva, saradnja, podrška i prijateljstvo PDF Štampa El. pošta

Gosti Caritas Šabac bili su predstavnici delegacije Caritasa Italije, na čelu sa Danielom Bombardiem, regionalnim koordinatorom. Cilj posete bila je razmena iskustava na području zaštite mentalnog zdravlja. Antonio Brascia, socijalni radnik iz Barija, zaposlen u Rehabilitacionom centru Cassano delle Murge, imao je priliku da se bliže upozna sa radom Odeljenja psihijatrije pri Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” Šabac sa kojim naša organizacija ima odličnu saradnju.

Poseta naših saradnika i prijatelja iz Caritasa Italije bila je prilika da se upoznaju sa delovanjem Caritasa Šapca u ovoj oblasti, s obzirom da smo, pionirski, počeli da primenjujemo modele razvijene u Italiji, a prihvaćene i u svetu. Naši gosti su posetili i Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama “Sv. Sofija”.

Kako zašita mentalnog zdravlja i razvoj integrativnog pristupa u rešavanju problema u ovoj oblasti predstavljaju prioritete naše organizacije u ovom segmentu rada, uvereni smo da će se naša saradnja sa uspehom nastaviti i u narednom periodu, čemu se radujemo, zbog mogućnosti da na taj način i sami unapredimo svoje znanja i razvijamo praksu.