O rezultatima u 2016. u emisiji Šabačka hronika TV Šabac PDF Štampa El. pošta

Kad otvorimo srce, ima u njemu i ljubavi i vremena i pažnje za one koji nas okružuju. Radionica učenika Škole primenjenih umetnosti sa korisnicima našeg Dnevnog boravka "Sv. Sofija" i nedavna poseta Trstu bili su povod za gostovanje u inforamtivnoj emisiji TV Šabac - Šabačka hronika novinarke Margarete Musić. Gosti emisije bili su Malisic Markovic Dragana, profesorka, Ema Pavlović, učenica ove škole i Miroljub Nikolić direktor Caritasa Šapca.

Miroljub Nikolić istakao je značaj dobre saradnje koju Caritas ima sa ovom školom i šire podrške osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama.
- Nedavna poseta Trsu i prisustvu prestižnom stručnom skupu Svetske zdravstvene organizacije potvrda je kvaliteta našeg posvećenog rada i uverenja da moramo ukloniti barijere i predrasude, biti bolji prema drugima, da bismo i sami bili bolji. Rad Caritasa je prepoznat u lokalnoj sredini, imamo dobru saradnju sa gradom, a i podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, koji finansira izgradnju našeg letnjikovca i terase. Radimo u vešeraju, pružajući šansu osobama iz društveno ranjivih grupa, kao i na imanjima u Badovincima, Bogatiću i Vukošiću. Rezultati rada se vide, pa je Caritas Šabac postao ozbiljan tim u poslu kojim se bavimo - rekao je Nikolić.

Nikolić je zahvalio Televiziji Šabac na posvećenoj medijskoj podršci i autorki emisije na razumevanju i pažnji koju posvećuje temama iz oblasti socijalne zaštite i društvene brige o ranjivim kategorijama.