DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Prijateljsko druženje u Etno zdanju „Zmaja od Noćaja“ PDF Štampa El. pošta

Divan dan kod prijatelja u Etno zdaniju “Zmaja od Noćaja”, u Mačvanskoj Mitrovici. Na poziv domaćina Caritas Šabac, korisnici našeg Dnevnog boravka i naše kolege i prijatelji, predstavnici Caritasa Sremske Mitrovice i korisnici usluge Pomoć u kući ove organizacije bili su gosti ovog autentičnog etno domaćinstva, koje imenom čuva sećanje na čuvenog vojvodu Prvog srpskog ustanka Stojana Čupića i baštini deo naše tradicije i istorije.

Poseta ovom nesvakidašnjem domaćinstvu bila je prilika da se upoznamo sa istorijatom nastanka “zdanija”, saznamo više o vojvodi čuvenom po junaštvu, ali i nesebičnosti, koja je postala putokaz njegovim potomcima, pa je i naš boravak u ovom ambijentu, uvereni smo, ostvarenje vojvodinog zaveta “Nit' uzmi, nit' ostavi, već daj”.

 

U dobrom društvu i raspoloženje je bilo dobro, pa je i pesma i harmonika domaćina, bila potvrda da smo među prijateljima. Zahvalni Etno zdaniju “Zmaja od Noćaja”, verujemo u prijateljstvo kao temelj svakog razumevanja i saradnje.

U knjigu utisaka pokušali smo da prenesemo deo osećanja koje smo doživeli na ovom divnom mestu:

“Dragi i poštovani prijatelji iz kuće Čupića,

dugogodišnje prijateljstvo sa vama pružilo nam je mogućnost da vas upoznamo dobro i da shvatimo da ste, iako potomci slavnog vojvode, prizemni, skromni, vredni, dobrodušni i pošteni ljudi. Otvarajući vrata korisnicima Dnevnog boravka “Sv. Sofija”, pokazali ste još jednu karakteristiku vaše porodice, solidarnost i socijalnu odgovornost. Hvala vam na tome, na mnogaja ljeta!”

Postoje fotografije koje zaista zamenjuju na hiljade reči.....