Konferencija posvećena inovacijama u poljoprivredi PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac predstavio svoje iskustvo u oblasti socijalne poljoprivrede na Konferenciji „Inovacije u poljoprivredi i organska proizvodnja - neiskorišćeni potencijali Srbije", koja je održana u Šapcu, u prisustvu predstavnika partnerskih organizacija na programima pomoći Srbiji posle poplava 2014. godine - IDC, ASB i Austrijske razvojne agencije, predstavnika Grada, korisnika pomoći i nevladinog sektora.

Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca govorio je na temu socijalnog preduzetništva u poljoprivredi, a na temelju iskustva koje naša organizacija ima u ovoj oblasti, kroz aktivnosti na našim imanjima u Badovincima i Vukošiću, na kojima su angažovane osobe iz ranjivih društvenih grupa, korisnici našeg Dnevnog boravka “Sv. Sofija”.

Konferenciju je otvorio Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, a prisutnima su se obratili i Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, kao i predstavnici organizacija koje su Šapcu pružile veliku pomoć u vreme saniranja posledica poplava 2014. godine.

Teme ovog skupa bile su i šanse za ruralni razvoj, inovativni modeli za smanjenje siromaštva u ruralnim područjima i proizvodnja organske hrane.