DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Konferencija posvećena inovacijama u poljoprivredi PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac predstavio svoje iskustvo u oblasti socijalne poljoprivrede na Konferenciji „Inovacije u poljoprivredi i organska proizvodnja - neiskorišćeni potencijali Srbije", koja je održana u Šapcu, u prisustvu predstavnika partnerskih organizacija na programima pomoći Srbiji posle poplava 2014. godine - IDC, ASB i Austrijske razvojne agencije, predstavnika Grada, korisnika pomoći i nevladinog sektora.

Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca govorio je na temu socijalnog preduzetništva u poljoprivredi, a na temelju iskustva koje naša organizacija ima u ovoj oblasti, kroz aktivnosti na našim imanjima u Badovincima i Vukošiću, na kojima su angažovane osobe iz ranjivih društvenih grupa, korisnici našeg Dnevnog boravka “Sv. Sofija”.

 

Konferenciju je otvorio Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, a prisutnima su se obratili i Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, kao i predstavnici organizacija koje su Šapcu pružile veliku pomoć u vreme saniranja posledica poplava 2014. godine.

Teme ovog skupa bile su i šanse za ruralni razvoj, inovativni modeli za smanjenje siromaštva u ruralnim područjima i proizvodnja organske hrane.