Prvi bankarski kredit za socijalno preduzeće odobren šabačkom Caritasu PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac potpisao je prvi bankarski ugovor o kreditu namenjenom socijalnim preduzećima. Reč je o projektu “Socijalna banka” Erste banke čiji je cilj podsticaj razvoju socijalnog preduzetništva u našoj zemlji. Ugovor o kreditu, koji ćemo koristiti za kupovinu imanja u Bogatiću, potpisao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

Kako je Caritas Šabac svojim angažovanjem u oblasti socijalnog preduzetništva realizovao pionirske projekte, naše iskustvo poslužilo je i kod stvaranja ovog programa za podsticaj razvoju ove oblasti.

Uvereni smo da će i ovaj korak doprineti sistemskom pristupu daljem razvoju socijalnog preduzetništva što je trend u celom svetu, jer time stvaramo preduslove za odgovoran odnos društva prema ranjivim grupama, čijim pripadnicima stvaramo šanse za dostojanstven život.