DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Caritas Šabac deo Projektne grupe Caritas Evrope – drugi sastanak u Barseloni PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac deo je Projektne grupe Caritas Evropa! Drugi sastanak Caritas Europa Project Group, koja je oformljena radi razvoja socijalne ekonomije u okviru Caritasove mreže u Evropi održan je u Barseloni 21. i 22. septembra. Članovi Projektne grupe su predstavnici Caritas organizacija iz Italije, Austrije, Španije, Luksemburga, Finske i Srbije, a koordinator je Caritas Evrope. Sastanku je, kao predstavnik naše zemlje, prisustvovao Miroljub Nikolić direktor Caritas Sabac.

Caritas je jedna od najvećim nevladinih organizacija koje se bave socijalnim problemima i prisutna je u 46 država u Evropi. Socijalna ekonomija je prepoznata kao koristan instrument pomoću kojeg može da se suzbija siromaštvo i socijalna isključenost, ali i da doprinese odživom razvoju.

Iz tog razloga je oformljena Projekta grupa koju čine stručnjaci iz ove oblasti iz Caritas organizacija iz Evrope. Cilj sastanka u Barseloni je bio da se definišu osnovni postulate o tome šta socijalna ekonomija znači za Caritas i koji su principi i metodologija rada, da se definišu instrumenti za obezbeđivanje vidljivosti i promociju i izradu nacrta zajedničkog vodiča.

Dvodnevni susret je bio obogaćen posetama različitim tipovima socijalnih preduzeća koja imaju zajednički cilj, a to je da se stvore mogućnosti za zapošljavanje osoba iz različitih društveno ugroženih grupa.

Kroz ovakva preduzeća trenutno je u Evropskoj uniji zaposleno oko 10% od ukupnog broja zaposlenih ljudi.