Direktor Caritasa Šapca Miroljub Nikolić na poziv Svetske zdravstvene organizacije na stručnom skupu u Trstu PDF Štampa El. pošta

Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, prisustvovao je značajnom skupu posvećenom zaštiti mentalnog zdravlja, koji je održan u Trstu. On je u Italiju otputovao na poziv Odeljenja za mentalno zdravlje iz Trsta (Trieste Mental Health Department) i Centra za saradnju za istraživanje i obuku Svetske zdravstvene organizacije (WHO Collaborating Centre for Research and Training, ASUITs).

Skupu su prisustvovali eminenti stručnjaci iz Italije iz oblasti mentalnog zdravlja predstavnici Regije Friuli Venezia Giulia, kao i predstavnici Centra za mentalno zdravlje iz Kikinde, Doma zdravlja Sombor, Specijalne psihijatrijske bolnice iz Kotora i organizacije IAN (International Aid Network).

Direktor Caritasa Šapca Miroljub Nikolić predstavio je rad i rezultate, koje smo ostvarili u saradnji sa konzorcijumom C.O.S.M. čija predsednica, Michela Vogrig, je takođe prisustvovala skupu. Naše aktivnosti i rezultati koje smo postigli su pohvaljeni, a naša iskustva će se koristiti kako za realizaciju trenutnog "EQUAL" projekta tako i za dalje kreiranje politika i saradnje za razvoj savremene psihijatrije u Srbiji.