DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Konferencija E.L.Ba u Prištini - projektima do regionalne saradnje i partnerstva PDF Štampa El. pošta

„Socijalna ekonomija – evropska perspektiva razvoja lokalnih zajednica“ naziv je konferencije koja je, u okviru regionalnog projekta E.L.Ba, koji finansira Italijanska biskupska konferencija i Caritas Italije, a sprovodi Caritas Italije, u cilju pomoći Crkvama na Balkanu, krajem juna održana u Prištini. Na konferenciji su učestvovali predstavnici partnerskih organizacija Caritasa iz Jugoistočne Evrope uključeni u projekat E.L.Ba i predstavnici socijalnih preduzeća podržanih u okviru ovog projekta. Delegaciju iz Srbije predvodio je direktor Caritasa Srbije preč. Vladislav Varga. Direktor Caritasa Šapca Miroljub Nikolić bio je član delegacije i aktivno učestvovao u radu konferencije, kao moderator jednog panela.

U delegaciji su bili predstavnici organizacija iz  Valjeva, Subotice i Novog Sada, koji su, kao i Caritas Šabac, dobitnici grantova u okviru ovog projekta, kao i koordinator projekta E.L.Ba u Srbiji Viktor Cvetković.

Brojna predavanja i radionice na ovoj konferenciji završene su zaključkom da je osnovni rezultat snažna želja i saglasnost među svim organizacijama Caritasa o nužnosti transformacije delovanja Caritasa i usmeravanje prema daljem razvoju socijalnog prduzetništva u regionu, kao i da je projekt E.L.Ba tek početak ovog procesa koji je neophodno nastaviti i u budućnosti, za šta već postoje određene perspektive i dobri temelji.

 

Caritas Šabac će, zahvaljući podršci projekta E.L.Ba, opremiti i treći vešeraj u Šapcu, u ulici Vuka Karadžića.

Opširnije o Konferenciji pročitajte na:

http://caritas.rs/caritas/?p=2164