Konferencija E.L.Ba u Prištini - projektima do regionalne saradnje i partnerstva PDF Štampa El. pošta

„Socijalna ekonomija – evropska perspektiva razvoja lokalnih zajednica“ naziv je konferencije koja je, u okviru regionalnog projekta E.L.Ba, koji finansira Italijanska biskupska konferencija i Caritas Italije, a sprovodi Caritas Italije, u cilju pomoći Crkvama na Balkanu, krajem juna održana u Prištini. Na konferenciji su učestvovali predstavnici partnerskih organizacija Caritasa iz Jugoistočne Evrope uključeni u projekat E.L.Ba i predstavnici socijalnih preduzeća podržanih u okviru ovog projekta. Delegaciju iz Srbije predvodio je direktor Caritasa Srbije preč. Vladislav Varga. Direktor Caritasa Šapca Miroljub Nikolić bio je član delegacije i aktivno učestvovao u radu konferencije, kao moderator jednog panela.

U delegaciji su bili predstavnici organizacija iz  Valjeva, Subotice i Novog Sada, koji su, kao i Caritas Šabac, dobitnici grantova u okviru ovog projekta, kao i koordinator projekta E.L.Ba u Srbiji Viktor Cvetković.

Brojna predavanja i radionice na ovoj konferenciji završene su zaključkom da je osnovni rezultat snažna želja i saglasnost među svim organizacijama Caritasa o nužnosti transformacije delovanja Caritasa i usmeravanje prema daljem razvoju socijalnog prduzetništva u regionu, kao i da je projekt E.L.Ba tek početak ovog procesa koji je neophodno nastaviti i u budućnosti, za šta već postoje određene perspektive i dobri temelji.

Caritas Šabac će, zahvaljući podršci projekta E.L.Ba, opremiti i treći vešeraj u Šapcu, u ulici Vuka Karadžića.

Opširnije o Konferenciji pročitajte na: