Mreža HumanaS održala sastanak u Šapcu PDF Štampa El. pošta

Skup mreže HumanaS održan je u Šapcu u protekla dva dana, a  povodom izrade novog strateškog plana ove mreže. HumanaS je mreža humanitarnih organizacija i udruženja građana koje se bave pitanjima starijih. Počevši sa radom mreže od maja 2004. godine 15 organizacija potpisalo je sporazum o saradnji. Skupu su prisustvovale starije i nove članice mreže, kao i prijatelji mreže: Crveni krst Srbije, Gerontološko društvo Srbije, DFSPC Čovekoljublje, Viktorija, Hleb života, Savez penzionera, Društvo za obrazovanje odraslih, Volonterski servis GO Zvezdara, Sanja Muralović (Lastavica) i u ime Caritasove mreže Caritas Šabac i naša predstavnica Sanja Geratović, rukovodilac Dnevnog boravka „Sv. Sofija“.

U okviru projekta Crvenog krsta Srbije „Inicijativa za socijalnu inkluziju starijih osoba“  završena je situaciona analiza kao i procena sedam organizacija HumanaS-a, a naredni korak je izrada strateškoh plana, u cilju boljeg i efikasnijeg rada mreže i omogućavanja boljeg položaja starijih u Srbiji, koji je i bio razlog okupljanja članica mreže.

Za ovo planiranje je angažovana Snežana Stojanović, socijalni radnik i član Tima TRI trenera Građanskih inicijativa, sa kojom je rađeno prvo strateško planiranje.

Caritas Šabac, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa starijim osobama, imao je priliku da članice mreže upozna sa svojom još jednom uslugom dnevnog boravka “Sv. Sofija” koja se pruža odraslim osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama.