DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Mreža HumanaS održala sastanak u Šapcu PDF Štampa El. pošta

Skup mreže HumanaS održan je u Šapcu u protekla dva dana, a  povodom izrade novog strateškog plana ove mreže. HumanaS je mreža humanitarnih organizacija i udruženja građana koje se bave pitanjima starijih. Počevši sa radom mreže od maja 2004. godine 15 organizacija potpisalo je sporazum o saradnji. Skupu su prisustvovale starije i nove članice mreže, kao i prijatelji mreže: Crveni krst Srbije, Gerontološko društvo Srbije, DFSPC Čovekoljublje, Viktorija, Hleb života, Savez penzionera, Društvo za obrazovanje odraslih, Volonterski servis GO Zvezdara, Sanja Muralović (Lastavica) i u ime Caritasove mreže Caritas Šabac i naša predstavnica Sanja Geratović, rukovodilac Dnevnog boravka „Sv. Sofija“.

U okviru projekta Crvenog krsta Srbije „Inicijativa za socijalnu inkluziju starijih osoba“  završena je situaciona analiza kao i procena sedam organizacija HumanaS-a, a naredni korak je izrada strateškoh plana, u cilju boljeg i efikasnijeg rada mreže i omogućavanja boljeg položaja starijih u Srbiji, koji je i bio razlog okupljanja članica mreže.

 

Za ovo planiranje je angažovana Snežana Stojanović, socijalni radnik i član Tima TRI trenera Građanskih inicijativa, sa kojom je rađeno prvo strateško planiranje.

Caritas Šabac, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa starijim osobama, imao je priliku da članice mreže upozna sa svojom još jednom uslugom dnevnog boravka “Sv. Sofija” koja se pruža odraslim osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama.