Nagrađene najbolje ideje na Nacionalnog foruma „Zelene ideje“ PDF Štampa El. pošta

Trag fondacija, Fond braće Rokfeler i Erste Banka Srbija nagradili su tri najbolje ideje zasnovane na principima održivog razvoja sa po 5.000 dolara. U žiriju ovog izbora bio je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, a ova prilika da pružimo podršku preduzetnim kolegama koje su pokazale znanje, kreativnost i inicijativu, još jedno je priznanje za projekte koje realizuje naša organizacija. Članovi žirija Nacionalnog foruma „Zelene ideje“ bili su i Biljana Stepanović, Business info group, Sonja Dakić, DajDaj pelene i Dragan Srećković, CWS.

Za pokretanje proizvodnje briketa za ogrev korišćenjem biološkog otpada nastalog uklanjanjem lastara iz zasada malina i kupina, Dragojle Božić iz Užice osvojio je prvu nagradu. Drugu nagradu osvojila je Slavica Ilić iz Šabca za proizvodnju zdravih obroka bez termičke obrade, dok je Ana Kolović iz Beograda dobitnica treće nagrade za projekat BIOzid-modularnog sistema za vertikalno ozelenjavanje u gradskim uslovima.

Sve tri pobedničke ideje imaju mogućnost da na regionalnom takmičenju krajem jula ove godine osvoje jednu od nagrada od po 10.000 dolara.