Nove obuke za nova znanja PDF Štampa El. pošta

U organizaciji Erste NGO Academy u Beogradu je prošle nedelje  održana obuka pod nazivom „ Međusektorska partnerstva i održivost OCD“. Obuka je namenjena organizacijama civilnog društva sa ciljem da se pruži pomoć u razvoju znanja i veštine u oblastima među -sektorskih partnerstava i socijalnih inovacija, koja će im omogućiti da budu održivije u radu. Caritas Šabac na ovoj obuci predstavljale su Ivana Korunić i Dragana Sarić.

Obuka se sastojala od predavanja i teorijskih segmenata, ali i predstavljanja primera dobre prakse, grupnog rada  i praktičnih vežbi kako bi OCD bolje razumele promene i inovacije koje treba da unesu u svoje funkcionisanje kako bi bile efikasnije, vidljivije i održivije u svom radu.

Prvi dan treninga bio je posvećen konceptima među-sektorskih partnerstava i društveno-odgovornog poslovanja, koji su osnova za razumevanje partnerstava između organizacija i kompanija, a učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa osnovnim formama ovih partnerstava. Tokom drugog dana učesnici su se upoznali i sa drugim načinima za postizanje veće održivosti organizacija.

Obuku su održali Neven Marinović i Ivana Stančić, predstavnici Smart Kolektiva u čijim prostorijama su i održane obuke.