Poseta predstavnika Caritasa Austrije i Caritasa Beča PDF Štampa El. pošta
subota, 04 jun 2016 06:23

Predstavnici Caritasa Austrije i Caritasa Beča posetili su našu organizaciju tokom svog boravka u Srbiji. Naši prijatelji iz Austrije posetili su naš Dnevni boravak „Sv. Sofija“, a predstavili smo im i postignuća u oblasti socijalne poljoprivrede – naše imanje u Vukošiću, na kom su angažovane osobe iz društveno ranjivih grupa.

Podrška koju su nam pružili u realizaciji dosadašnjih projekata od velikog je značaja za Caritas Šabac, a naši rezultati opravdali su očekivanja naših partnera iz Austrije, čija je želja da se slični projekti pokrenu i u drugim sredinama.

Predstavnici Caritasa Austrije i Caritasa Beča prisustvovali su konferenciji koju je, u saradnji sa državnim institucijama, organizovala Beogradska nadbiskupija. Organizacija ovakve konferencije i saradnja sa nadležnim državnim institucijama još jedna je od potvrda da je Caritas prepoznat kao lider u vanrednim situacijama među organizacijama civilnog sektora.

Poseta našoj organizaciji bila je i prilika da dogovorimo buduće projekte koje će Caritas Šabac realizovati uz podršku Caritasa Austrije.