Caritas Šabac dobio licence za Dnevni boravak i Pomoć u kući PDF Štampa El. pošta

Razvijajući svoje usluge i kontinuirano unapređujući njihov kvalitet uspeli smo da se svrstamo među retke organizacije koje imaju licencu za dve usluge – Dnevni boravak i Pomoć u kući. Licence za Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama i uslugu Pomoć u kući,  u Beogradu, Miroljubu Nikoliću, direktoru Caritasa Šapca uručio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dnevni boravak “Sv. Sofija” Caritasa Šapca PRVI je licencirani dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u Srbiji,a Caritas Šabac spada u retke pružaoce usluga koji imaju licence za pružanje dve usluge.

Na ovaj način potvrđeno je da smo ispunili sve standarde za pružanje ovih usluga kao ravnopravan partner državnim i drugim organizacijama pružaocima usluge socijalne zaštite. Miroljub Nikolić zahvalio se Ministarstvu na poverenju i prepoznavanju vrednosti u aktivnostima koje realizujemo ističući značaj licenciranja usluga i ispunjavanja svih standarda u pružanju usluga socijalne zaštite.

- Čast nam je što je Ministarstvo prepoznalo da ispunjavamo sve neophodne kriterijume i potvrdilo da smo, iako iz nevladinog sektora, ravnopravni pružalac ovih usluga socijalne zaštite. Caritas Šabac odgovorno ispunjava svoju misiju, a licence koje smo danas dobili potvrda su da smo u ovom segmentu svog rada odgovorili profesionalnim standardima, što je jedan od naših prioriteta.Ovo je velika profesionalna satisfakcija za našu organizaciju, priznanje, ali i obaveza da sa istim entuzijazmom i posvećenošću nastavimo svoj rad - rekao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca na svečanoj dodeli licenci, obraćajući se u ime organizacija civilnog društva.